Heber School

The project involved constructing a new entrance area, refurbishment of reception area, refurbishment of classrooms, toilets and new administration office. A steel framed and structural glazed structure now forms the impressive entrance lobby of the school.

An automatic glazed door offers ease of access but security as required. A curved concrete insitu staircase leads from the lobby to the reception area, the stairwell is clad with solid oak flooring and panels, in addition a glazed lift offers access to the reception level.

An oak timber bespoke reception desk was designed and installed other purpose made joinery included oak solid doors, window frames and seating benches. The flooring of the entrance area was a continuation of the external paving into the glazed structure. A matwell provides some cleaning of shoes prior to people walking on the solid oak flooring of the reception area.

New module lighting and fire installation and adaptation was provided to the all refurbished area. The existing heating system was adapted and extended to suit new configuration and new type low level heating was positioned under purpose made seat benches. Key elements of the project was the quality of workmanship, phasing of works to minimise disruption of the school, protection and health and safety of both our workforce, the school children, staff, parents
and other members of the public.

Project Download: 
Sector: